Naše portfólio

História spoločnosti Rex Ciborum, ktorú už 150 rokov možno považovať za maďarský národný poklad, siaha do roku 1896 a odvtedy sa stala popredným dodávateľom výrobkov z husacej a kačacej pečene

.

V roku 1870 sa takzvaná prvá rakúsko-uhorská exportná spoločnosť husacej pečene stala oficiálnym dodávateľom cisárskeho dvora. Skutočným míľnikom bol však rok 1896, keď taliansky veľkoobchodník s hydinou Bartolo M. Bernardinelli začal husaciu pečeň, ktorá sa preslávila vynikajúcou kvalitou, dovážať do Talianska. Vďaka rodine Bernardinelli sa Orosháza stala pred 120 rokmi centrom maďarského chovu, spracovania a predaja hydiny, a maďarská vykrmovaná husacia pečeň získala uznanie nielen v Maďarsku, ale aj v iných krajinách. Dokonalú kvalitu pomáhajú dosahovať aj vonkajšie podmienky: priaznivé podnebie, chov nových kŕmnych plodín (kukurica a jačmeň), výhody poskytované existujúcimi obchodnými cestami a v neposlednom rade vynikajúce znalosti tých pár ľudí z každej generácie, ktorí poznali tajomstvo lahodnej husacej pečene.

Spoločnosť Rex Ciborum naďalej využíva tradičný a remeselnícky prístup založený na zručnosti s dôrazom na detail. Výsledkom sú vysoko kvalitné značkové výrobky - konzervy z vykrmovanej husacej a kačacej pečene Rex Ciborum, ktoré vytvorili odborníci, aby vám poskytli jedinečný zážitok.

 

Amedei je tradičná manufaktúra na výrobu čokolády so sídlom v Pontedere, ktorá je považovaná za jedného z najlepších svetových výrobcov čokolády. Remeselné techniky, nenapodobiteľná chuť a jedinečný štýl, to všetko vyrobené v Toskánsku, sú charakteristické znaky, vďaka ktorým je čokoláda Amedei preslávená po celom svete.

Všetko to začína výberom najlepších kakaových bôbov v najodľahlejších krajinách pôvodu; pokračuje tvorivosťou, ktorá vytvára exkluzívne inovatívne zmesi, a končí v laboratóriách, kde sú špičkové ingrediencie majstrovsky dávkované a ručne spracovávané. Amedei vyberá tie najkvalitnejšie suroviny a spracováva ich tradičnými technikami, aby uviedol do života lahôdky vyrobené z niekoľkých špičkových, starostlivo vybraných ingrediencií: kakaových bôbov (ako Criollo a Trinitario), trstinového cukru, mlieka a ovocia.

Pravidelne zbierajú ocenenia na prestížnej celosvetovej súťaži Academy of Chocolate. - kakao z venezuelského regiónu Chuao bola ocenená zlatou cenou v kategórii „Best Bean to Bar“ v rokoch 2005 a 2006. Jeden z ich výrobkov, Amedei Porcelana, známy ako najdrahšia čokoláda na svete, taktiež získala rôzne ocenenia od „Akadémie čokolády“, napríklad "Best bean to bar", „Najlepšia tmavá čokoládová tyčinka“ a „Golden Bean award“.